Ana Sayfa Ara

Peugeot 3008

Peugeot - 3008

Peugeot 3008 tasarımsal olarak baştan aşağı değişmiş ve artık tamamıyla SUV sınıfına yakışır bir araba olmuş. Eski modele göre arabanın boyu biraz daha uzarken, genişliği de artmış. Rakiplerine göre biraz daha modern bir görünüme kavuşmuş.

Tasarım

Dış tasarımı ile büyük beğeni toplayan Yeni SUV 3008; yüksek omuz çizgisi, güçlü ve keskin bir ön tasarıma sahip. heybetli bir görüntü oluşturan yeni ızgarası;yeni far tasarımı, 19" aluminyum alaşımlı jantları, krom detayları ve LED ışıkları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Açılabilir parlak siyah cam tavan, aracın zarif ve kararlılık veren karakterini hissettiriyor. 

İç Dizayn

İç mekan; kapı içi ambiyans ışıkları, özel kumaş konsol döşemesi ve krom detayları ile farklı bir boyutta. 12,3 inç boyunda tamamen kişiselleştirilebilir göstergeler, orta bölümde konumlandırılan 8 inç bilgi ve eğlence ekranı, kablosuz şarj bulunuyor. 3 farklı parfüm seçeneğine sahip havalandırma, segmentinde sadece 3008’de var.

Motor

Peugeot 3008, 1600cc 120 beygirlik motora sahip. Gaz tepkileri ve çekişiyle gayet etkileyici bir gücü var diyebiliriz. Hızlamasına baktığımız zaman ise 8.9 saniye gibi bir değerle karşılaşıyoruz. Gürültüsüz bir sürüş deneyimi sunan araç, şehir içinde 6.4-6.6 litre arasında yakıt tüketimi gerçekleştiriyor.

Konfor / Yol Tutuş

Arka diz mesafesi oldukça iyi uzun seyahatlerde rahat bir yolculuk yapmanızı sağlıyor. Ayrıca cam tavanla kaplı olması da aracı hem daha aydınlık hem de daha keyifli bir hale sokuyor, yolculuk sizin için keyife dönüşüyor.

Güvenlik

Kompakt direksiyon, sürüş destek sistemlerini kontrol etmenize olanak veriyor. Peugeot 3008 güvenlikten taviz vermeyecek seviyede donanımlara sahip. ADAS (Advanced Driver Assistance System - Gelişmiş Sürüş Destek Sistemi) olarak en güncel versiyonu bünyesinde barındırıyor. Adaptif Cruise Control ve Otomatik Fren Sistemi, Aktif Şerit Takip Sistemi, Aktif Hız Levhası Tanıma, Aktif Kör Nokta Uyarı Sistemi, Güvenli Takip Mesafesi Uyarısı, Aktif Güvenlik Freni, Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi (Dikkatsizlik algılama), Ses Tanıma Özellikli 3D Navigasyon gibi özellikleri sunan ADAS ayrıca şehir içi sürüşlerinde park ve manevraları kolaylaştıran Visio Park (360° derece görüş) ve Park Assist özelliğine Yol tutuşu konusunda da güven veren  Peugeot 3008, vites geçişlerinde de yığılma yapmıyor. Kısacası tercih edilebilecek bir model diyebiliriz