14 Haziran 2007, Perşembe . Zarif ve dinamik hatlar; özgün SUV tasarımı
• Şehir hayatı için güç ve zarafetin kusursuz birleşimi
• Günlük kullanımda üst sınıf bir sedanın sürüş konforu, zorlu yol koşullarında akıllı 4x4 ile sınırları keşfetmenin zevki. İç mekânda da şıklık
• Yaşamda daha güzele ulaşma tutkusunu keşfetmek: Yeni Opel Antara
Yeni Opel Antara, şehir hayatı için zarafet ve gücün kusursuz birleşimini sunuyor. Zarif ve dinamik hatların şık bir şekilde çağrıştırdığı sağlamlık ve dayanıklılık, iç mekânda sedan otomobil konforu ve şıklığı, akıllı 4x4 sistemi, ancak sürücü isterse uysallaşan güçlü performansıyla Antara SUV segmentine yeni bir soluk getiriyor.
Yeni Opel Antara, nereye giderse gitsin yaptığı her şeyi kendi tarzında yapmak isteyen stil sahibi bireyler için tasarlandı. Yeni Opel Antara, hayatta daha güzel şeylere yönelen ve daha güzele olan tutkusunu keşfetmek isteyen kişiler için sunuluyor. Farkını ortaya koymak isteyenler, Yeni Opel Antara'dan ilham alıyor.
2.0 CDTi Active Select 150 hp ve 3.2 V6 227 hp Active Select motor seçenekleri ile Mayıs ayında Türkiye'de satışına başlanan Antara, Cosmo donanımıyla sunuluyor.
Tasarım: Opel'in liderlik iddiasını vurguluyor
Antara'nın tasarımı, şık ve zarif hatlar ile güçlü ve sağlam görünüm çarpıcı bir şekilde birleştiriyor. Antara, tasarım bütünlüğü ve zarif stiliyle sınıfındaki diğer modellerden ayrılıyor. Artırılmış yerden yükseklik, etkileyici kavislere sahip büyük tekerlek kemerleri, çıkıntılı ön sis farları ve ön koruma plakaları ile alt gövdede tasarımında Antara'nın dayanıklılığı ve off-road yetenekleri olan bir SUV olduğu vurgulanmaktadır. Bu güçlü ve sağlam gövdenin üzerine konumlanmış parlak, sportif bir görünüme ve şık, zarif hatlara sahip bir otomobil yer alıyor.
Antara'ya önden bakıldığında, özgüvenli ve maceracı bir ifade fark ediliyor. Opel markası tasarım öğelerinden V tasarım teması, kaputun üzerindeki çizgi ve büyük Opel logosunu taşıyan geniş krom çubukla vurgulanan ön ızgara ilk bakışta dikkati çekiyor.
Yandan görünüme ise tam bir dinamizm duygusu sahip: kısa tekerlek çıkıntıları, yükselen bel çizgisi ve daralan bir tavan çizgisi. Statik haldeyken bile, Antara "bu otomobil her yere sorunsuz gider" güvenini veriyor. Çamurluk üzerindeki ızgara dinamizm duygusunu daha da kuvvetlendiriyor.
Arka kısımda, bagaj kapağı otomobilin ince tasarım detaylarını dile getiriyor - cam çekici bir kıvrıma sahip ve omuz çizgisinin içinde kayboluyor. Kaliteli bir dokunuşla, bagaj kapağı arka camın etrafında çerçevesiz gibi duruyor.
İç mekanı, Antara'nın dinamik SUV karakterini yansıtan konturlu koltukları ile üst sınıf bir sedan otomobilin şıklık ve zarafetini taşıyor. Tipik Opel tasarımına sahip tüm cihazlar ve kontrol üniteleri açık bir biçimde yerleştirilmiş ve aracın içerisine dağıtılmış. Geniş, belirgin göstergeleri ile merkezi bir bilgi ekranına sahip orta konsolu, sürücü kabinine sürücü-odaklı bir görünüm veriyor. Dikkat çeken iç mekan özellikleri arasında, orta konsoldaki üç geniş yuvarlak havalandırma çıkışı ile Zafira'da olduğu gibi, bir uçaktaki itici kolu andıran belirgin bir şekle sahip el freni de sayılabilir. Ön koltuklar arasındaki kavrama kolu da aynı şekle sahiptir.
Kapsamlı standart güvenlik paketi, ön hava yastıklarını, sürücü ve ön yolcu için hava yastıklarını, ön ve dış arka koltuklar için baş perde hava yastıklarını içeriyor. Beş koltuğun tümünde üç-noktalı emniyet kemerleri ve kafalıklar bulunuyor. Ön koltuklar emniyet kemeri gerdiricileri ve kemer kuvveti sınırlayıcıları ile donatılmıştır. Dış arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu hazırlığı bulunuyor.
Araç üzerindeki yaşam: Çok yönlü ve rahat
Opel Antara geniş iç hacmi, sayısız bölmeleri ve akıllı ve pratik özellikleri ile rahat ve kolay bir yaşam tarzı sunuyor. Yükseltilmiş oturma pozisyonları ve kullanılan geniş, parlak yüzeyleri ile ferahlık duygusu sağlanıyor. İç mekan hacmi oldukça geniş olan Antara, arkada kısımdaki 933 milimetrelik ayak mesafesi ile segmentinin en üstünde yer alıyor.
Gövde, bagaj bölmesinin kapağı altında 370 litrelik bir kapasiteye sahip. Kargo kapasitesi, arka koltuk sırası katlandığında 865 litreye ve tavana kadar hacime bakıldığında 1420 litreye çıkıyor. Arka koltuk arkası 60:40 oranında katlanabilme özelliğine sahip. Yük tabanının arkasındaki bir saklama kutusu, Astra ve Vectra station wagon modellerinden de zaten bildiğiniz opsiyonel FlexOrganizer sistemi gibi, bagaj bölmesinin pratik bir biçimde organizasyonunu sağlıyor.
Antara'nın iç mekânında, yolcu koltuğu altındaki çekmece, tavanda güneş gözlüğü muhafazası, ön koltuk sırtlıklarındaki ağlar, direksiyon simidinin sol tarafındaki kart tutucu, ön ve arka kol dayama desteğindeki saklama bölmeleri ile tekerlek yuvalarındaki saklama kutuları gibi sayısız saklama bölmeleri sunuluyor.
Bunlara ek olarak Antara, ön ve arkada elektrikli camlar ısıtmalı ön koltuklar, Quickheat ani ısıtma sistemi, ışığa duyarlı otomatik yanan ön farlar, otomatik katlanır elektrikli dış aynalar gibi konfor ayrıntıları ile sunuluyor.
Antara, araç-üstü eğlence amaçlı olarak, MP3-uyumlu ve CD 30 MP3 tipi bir stereo CD-Radyoya, yedi hoparlöre, direksiyon simidi üzerine yerleştirilmiş kontrollere ve mükemmel bir radyo alıcısı olan bir tavan antenine sahiptir.
Cosmo donanımında sunulan başlıca özellikler: 8 yönlü elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, direksiyondan kumandalı radyo cd mp3 çalar, yol bilgisayarı, elektronik kontrollü klima, deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, , hız sabitleyici, park pilotu, yağmur sensörü, deri direksiyon simidi, krom kapı kolları, sunroof, 18" hafif alaşımlı jantlar, xenon farlar ve gümüş renkli tavan rayları sıralanabilir.
Şasi: Yolcu otomobili kullanımı ve off-road yetenekleri
Antara, Opel şasi uzmanları tarafından, Almanya'daki Pferdsfeld ve İngiltere'deki Millbrook test merkezleri de dahil olmak üzere çeşitli devrelerde ince ayara tabi tutulmuş. Model tipleri üzerinde, geliştirme aşamasında, bütün dünyada Antara için beş milyon kilometreyi aşan testler uygulanmıştır.
Zorlu sürüş koşullarında sınırları keşfeden ama şehir içinde kullanıldığında sedan otomobilin sürüş konforunu yaşatan Antara, iki farklı dünyanın keyfini çıkarmak için tasarlanmış bir SUV. Elektronik kontrollü Akıllı 4x4 sistemi ile normal sürüş koşullarında ön tekerleklere aktarılan güç, yol koşulları gerektirdiği zaman otomatik olarak sistem 4 tekerlekten çekişli sürüşe geçiyor.
Antara'nın akıllı dört-çeker sürüş sistemi, normal yol koşullarında önden çekişli sürüşün düşük yakıt tüketimi ve performans gibi yararlarını, zorlu yol koşullarında dört-çeker aracın çekiş gücü ve manevra yeteneğiyle birleştiriyor. Antara, normal koşullar altında önden çekişli bir otomobil olmakla birlikte, gerektiğinde saniyeden daha kısa bir sürede güç 50:50 oranında ön ve arka akslara dağıtılarak 4 çeker sürüşe geçiyor.
Akıllı dört tekerlekten çekişli sürüş sisteminin kalbini, elektronik olarak kontrol edilen arka aks bağlantısı oluşturuyor. Bu bağlantı, arka tekerleklere güç transferi gereksinimini algılıyor ve tam olarak gerekli tork miktarını arka tekerleklere aktaran bir debriyaj gibi çalışıyor. Bu işlem saniyeden daha az bir sürede gerçekleşiyor ve ABS, Çekiş Kontrol Sistemi ve ESP'den oluşan entegre sürüş sistemleri tarafından kontrol ediliyor. Bağlantının anlık dinamik reaksiyonuna bağlı olarak, dört tekerlekten çekişli sisteme olan transfer sürücünün herhangi bir girdisi veya katkısı olmadan gerçekleşiyor.
Frenleme sistemi, geniş ve dengeli havalandırmalı disk frenlerinden ve dört-kanallı ABS'den oluşuyor. Ani fren durumlarında Hidrolik Fren Destek Sistemi devreye girerek duruş mesafesini kısaltıyor. Modern ESP sistemi, Yokuşta İniş Kontrolü (DCS) dahil, pek çok ilave fonksiyon sunuyor. Yokuşta İniş Kontrolü dik yokuş inişlerinde bile, sürücünün frenlemesine gereksinim duyulmadan, güvenli bir biçimde sabit bir hızın korunmasına izin veriyor. Başka bir güvenlik özelliği olan Aktif Devrilme Koruması (ARP), tekerleklere bireysel olarak milisaniyeler içerisinde yüksek frenleme basıncı uygulayabiliyor.
Motor ve şanzıman
Geniş bir maksimum tork aralığı, hızlanma performansı, dayanıklılık ve düşük tüketim. SUV modellerinde dizel motorlarının böylesine aranması hiç şaşırtıcı değil. Opel Antara, 150 hp gücündeki yeni geliştirilmiş bir 2.0 CDTI motorla sunuluyor. Bu motor, 1600 bar'a kadar enjeksiyon basıncına, alüminyum silindir başlığına ve değişken geometrili turbo ünitesine sahip common rail turbo dizel. Bu motora beş-ileri bir otomatik şanzıman eşlik ediyor.