Ana Sayfa Ara

Jerome de Haan Mazda Motor ve Sektör'ü değerlendirdi


22 Kasım 2010, Pazartesi

 

Mazda Motor Türkiye Genel Müdür Vekili Jerome de Haan’a Mazda Motor ve sektör hakkında bizimle gerçekleştridiği röportaj için teşekkürlerimiz sunarız .

 

Türkiye’de ki Pazar payınızdan ve Mazda’nın gelecekteki projelerinden bahseder misiniz?

Türkiye Mazda’nın uluslararası operasyonları içinde önem verdiği ülkelerden biri. Mazda Türkiye olarak burada bulunmamız da bunun bir göstergesi. Türkiye büyüme potansiyelinin yüksekliği, dinamik ve hızla gelişen pazarı ile Mazda için önümüzdeki yıllarda daha da önemli olmayı sürdürecek.

Bugünlerde otomotiv üreticileri için çevreci otomobiller önem kazandı. Mazda bu konu hakkında ne düşünüyor. Sizce Türkiye Çevreci otomobillere hazır mı?  

Çevreci otomobil konsepti özellikle son yıllarda üzerinde çok düşünülen ve çalışılan bir konu. Dünyamızın kaynakları çok sınırlı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimize görev düşüyor. Mazda olarak uzun yıllardır otomobillerin ağırlıklarının hafifletilmesi üzerinde çalışıyoruz. Buradaki temel amaç hareket özgürlüğümüzü kullanırken, yakıt tasarrufu sağlayarak çevrenin korunmasına katkıda bulunmak. Mazda MX-5’in 20. Yılı’na özel tasarlanan Mazda MX-5 Superlight Versiyon da bu yaklaşımımızın son örneğini oluşturuyor. Türkiye, pek çok açıdan dünyaya entegre bir ülke. Çevreci otomobiller konusunda da dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmayacaktır. Önümüzdeki yıllarda çevre dostu otomobillerin teşvik edildiği bir sistem üzerinde çalışılabilir.

Türk Tasarımcı Hasip Girgin tarafından tasarlanan Mazda MX5 modeliniz hakkında geri dönüşleriniz nasıl? Mazda MX5 hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Mazda MX-5 Superlight, Mazda’nın efsane haline gelmiş ve dünya çapında hatırı sayılır bir hayran kitlesi olan roadster modeli MX-5’in 20. Yılı’nı kutlamak amacıyla sadece bir adet tasarlandı. Üretimi düşünülmüyor. İlk kez Auto Show Fuarı’nda sergilenmek için İstanbul’a gelen Mazda MX-5 Superlight, fuarda büyük ilgi gördü. Çok farklı bir tasarıma sahip olan Mazda MX-5 Superlight’a duyulan ilgiden dolayı memnunuz. MX-5 Superlight, Mazda’nın tasarımdaki gelecek vizyonunu ve yenilikçi yönünü göstermesi açısından da önemli bir proje.

Autoshow 2010 hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Mazda standına ilgi nasıldı?

Auto Show Türk otomotiv sektörünün en büyük buluşması ve etkinliği. Son derece hareketli ve güzel bir fuarı geride bıraktık. Mazda, Auto Show Fuarı’nın en çok ilgi gören markalarından biriydi. MX-5 Superlight’ın ve tasarımcısı Hasip Girgin’in ilk kez Türkiye’ye gelmesi, Türk otomobil severlerle buluşmaları da bu ilgiyi artırdı. Ayrıca Auto Show’da pek çok modelimizi de ilk kez ziyaretçilerle buluşturduk.

Autoshow’un sektöre faydası olduğuna inanıyor musunuz?

Türkiye’nin en büyük otomobil markalarını ve ziyaretçileri aynı çatı altında buluşturan fuarın sektör açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Firmalar yeni modellerini tanıtmanın yanı sıra tüketicinin taleplerini, beklentilerini ilk elden alma fırsatını yakalıyorlar.