Ana Sayfa Ara

Trendleri çocuklar belirliyor


11 Mart 2010, Perşembe

Ailelerin çocuklarının doğmasıyla otomobil tercihlerinde de değişiklikler oluyor. Aileler çocukları olduktan sonra onların rahat edebileceği, pusetinin ve ana kucağı gibi eşyalarının sığabileceği otomobilleri tercih ediyor. Çocuk büyüdükten sonra ise ailenin otomobil tercihi üzerinde etkili olmaya başlıyor.

Çocukların otomobil tercihinde etkili olduğunu kavrayan Türkiye’deki otomobil satıcıları, show-room’larını buna göre dizayn etmeye başladılar. Birçok show-room’da ailelerin çocuklarıyla vakit geçirebileceği aktiviteler bulunuyor. Çocuk parkları, bilgisayar oyunları ailelerin çocuklarıyla birlikte hafta sonu otomobil show-room’larına gelmelerini teşvik ediyor.

Çocukların ailenin otomobil tercihi üzerindeki etkisi kuşkusuz otomobil trendlerini de belirliyor. Station wagon otomobillerin ardından SUV’ların ve MPV’lerin en popüler araçlar arasında yer almasında aile kavramının etkisi olduğu açık. Daha ucuz ve ekonomik olduğunu düşünerek küçük bir araç mı aldınız. Eğer çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız, bebeğiniz doğar doğmaz aracınızı değiştirmek zorunda olduğunuz gerçeğini bir an önce kabul etmenizde fayda var. Bu tıpkı kadınların anne olunca çanta tercihlerini değiştirmeleri gibi bir şey.

Bebekle beraber annenin çantası büyür ve yanına bebeğin bezinden pişik kremine, biberonundan yedek elbiselerine türlü malzemenin bulunduğu yeni bir çanta eklenir. Bebekle birlikte yola çıktığınızda yanınıza daha önce almadığınız neler alacaksınız bir bakalım; bebek ana kucağı, battaniye, bebeğinizin kendisinden 3-4 kat büyük çantası ve puset. Dünyaya geleli henüz bir kaç gün olmuş o küçücük insanlar hayatınızda olduğu gibi aracınızda da kendi saltanatlarını kuracaklar.

Bebeğiniz biraz daha büyüdüğünde seyahat esnasında onun rahat ve güvenli oturabilmesi için aracınıza bir de bebek otomobil koltuğu almayı uygun göreceksiniz. Bebeğiniz daha dünyayı ve içinde bulunduğu aracı algılamadan aracınızı değiştirmenizi sağlayacak. Bebeğiniz yürüyebilir, koşabilir hale geldiğinde aracın büyüklüğü biraz daha önem kazanır. Üç tekerlekli bisikletle ilk antrenmanlara gidildiğinde büyük araç tüm aileyi alabilecektir. Biraz daha büyüyüp çocuğunuz piknik, kamp gibi aktivitelere katılmak istediğinde onun için aracınızda mutlaka yeriniz olmalı. "Büyüdü kurtulduk!’’ diye sakın düşünmeyin. 9 yaşından itibaren, 18 yaşında kendi aracına sahip olana kadar ailenin otomobilini çocuğunuz seçecek.