Ana Sayfa Ara

Trafik eğitimi ve toplum bilincinin arttırılmasına yönelik çalışmalar


1 Şubat 2005, Salı

1.Trafik Eğitim Parkları:

Trafik kazalarının gerçekleşme nedenlerinin %95 i sürücü, yolcu ve yayaların hatalarından kaynaklanmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise ciddi bir Trafik Eğitimi eksikliğidir. Bu sebeple trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli ve tutarlı yeni nesiller hazırlamak üzere, İlköğretim okulları başta olmak üzere Trafik Eğitimi verilmektedir.

Çocuk Trafik Eğitim Parklarında çocukların güvenli olarak eğitilmesi ve trafik kültürünün kazandırılması amacı ile çocuk trafik eğitim parkı projesi uygulanmaktadır. Florya trafik eğitim parkında Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu Eğitim Öğretim Takvimi takip edilerek uzmanlar tarafından uygulamalı olarak öğrencilere trafik eğitimi verilmektedir. Topkapı eğitim parkı da yapımının tamamlanmasıyla kısa zamanda faaliyete geçecektir.

2.Gezici Trafik Eğitimi Otobüsü

İçerisi özel olarak dizayn edilmiş olan 2 adet eğitim otobüsüyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden trafik formasyonu almış trafik polisi ve trafik ve çevre eğitici formasyonu almış uzmanlar tarafından Trafik Eğitim Parklarına ulaşım imkanı bulunmayan okullar ziyaret edilmek suretiyle interaktif ortamda trafik eğitimi verilmektedir.

3.Trafik Eğitimi Çalışmaları

Trafik Haftası etkinliklerinde, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlar birlikte trafik eğitiminin ve bilincinin arttırılması amacıyla, sergiler, resim, kompozisyon ve bilgi yarışmaları açılmakta, öğrenci ve ailelerinin katılacağı toplantılar düzenlenmektedir.

Trafik bilincinin arttırılması için çeşitli özel ve kamu kurum kuruluşlarına, çeşitli büyük firmalara talepleri doğrultusunda yıl içinde eğitici konferanslar düzenlenmektedir.

Eğitim verilen okullara Trafik İşaretleri eğitim seti, Trafik Eğitim kitapları, broşürler ve yapılan diğer çalışmalar dağıtılmaktadır.