Ana Sayfa Ara

Isofix oto güvenlik koltuğunun kurulumu nasıl yapılmalıdır?


2 Kasım 2016, Çarşamba
Oto güvenlik koltuğunun doğru şekilde bağlamanız çok önemlidir.

Bunun için şu adımları izleyin:
1.   Oto güvenlik koltuğu bazasındaki ısofix bağlantılarını dışarı doğru çekin. Bu bağlantılar genellikle sarı renktedirler.
 
2.   Oto güvenlik koltuğunu arka koltuğa yerleştirin.
 
3.   Oto güvenlik koltuğunu, araç koltuğunun arka kısmına doğru sıkıca bastırarak ısofix sabitleme noktalarına takın. Oto güvenlik koltuğunu doğru şekilde taktığınızda net bir 'klik' sesi duyacaksınız.
 
Önemli İpucu 
Oto güvenlik koltuğunun doğru bağlandığından emin olmak için gösterge ışığını kontrol edin.
 
 
 
 
Bazı arabalarda, oto güvenlik koltuğu ön yolcu koltuğuna da bağlanabilmektedir. Aracınızın kullanım kılavuzunukontrol edin.
 
Desteleyici ayak bağlantısı
Bazı oto güvenlik koltuklarında destekleyici ayak bulunmaktadır. Destekleyici ayaklar, olası bir kaza anında oto güvenlik koltuğunun öne doğru atılmasını engelemek için tasarlanmışlardır.
 
Önemli İpucu 
Destekleyici ayağın sağlam bir zemine tutturulması ve zemin altında depolama alanı olan kısımlarda asla kullanılmaması gerekmektedir.
 
Eğer oto güvenlik koltuğunuzun destekleyici ayağı varsa, bu parça oto güvenlik koltuğunun ön kısmında ya da baza ünitesi üzerinde bulunmaktadır.

Şu adımları izleyin:
1.   Destekleyici ayağı uygun yüksekliğe ayarlayın.
 
2.   Destekleyici ayağın, araç zemininde sabit şekilde durduğundan ve bulunduğu konuma sıkıca tutturulduğundan emin olun.
 
3.   Oto güvenlik koltuğunun Isofix sabitleme noktaları kullanılarak bağlandığından emin olun - emin olmak için gösterge ışığını kontrol edin.
 
Bağlantı ipi kurulumu
Destekleyici ayakta olduğu gibi, bağlantı ipi de olası bir kaza anında oto güvenlik koltuğunun öne doğru atılmasını engelemek için tasarlanmıştır. İpi bağlayabilmeniz için, aracınızda üçüncü bir Isofix sabitleme noktası bulunması gerekmektedir. Bu üçüncü sabitleme noktası genelde arka koltuğun arkasındaki boşlukta bulunur. Emin olmak için aracınızın kullanım kılavuzuna başvurun. Kullanım kılavuzunda, bağlantı ipinin aracınızın neresinde bulunduğunu gösteren bir logo olması muhtemeldir.

Şu adımları izleyin:
1.   Bağlantı ipindeki sarı kancayı üçüncü Isofix sabitleme noktasına takın.
 
2.   İpi sıkılayın.
 
3.   İpin gerginliğinin doğru olduğundan emin olmak için gösterge ışığını kontrol edin.
 
Önemli İpucu
Oto güvenlik koltuğunun diğer iki Isofix sabitleme noktasına doğru şekilde bağlandığından emin olmak için gösterge ışığını kontrol edin.
 
Kaynak:Maxi-cosi