Ana Sayfa Ara

Kadınlar otomobilde seçici


10 Mart 2010, Çarşamba

Sayıları gün geçtikçe artan kadın sürücüler, otomobil satın alırken erkek sürücülere göre daha fazla ayrıntıya dikkat ediyor.

Her geçen yıl yollarda daha fazla görmeye başladığımız kadın sürücüler, ev ve işle ilgili gösterdikleri özeni, otomobil alırken sergiliyorlar. Üstelik tasarım ve güvenlik, onlar için bir otomobilde aradıkları ilk unsurlar arasında...
Peki, kadın sürücüler, bir satış noktasına gittiklerinde ya da araç almayı kararlaştırdıklarında, önce neye bakıyorlar? Bir kere kadınların, erkeklere nazaran estetiğe daha fazla önem verdiği, dolayısıyla da otomobil seçerken, tasarımına ve popüler olmasına dikkat ettiklerini belirledik. Tabii akıcı hatlar ve gösterişli hava vermesi de, bu seçimde rol oynuyor. Ayrıca bu listeye otomobilin ebatları, görüş alanı, konfor unsurları ve donanımları da ekleniyor.
Yine araştırmalarımız sonucu, kadınların büyük çoğunluğunun otomobil alırken canlı renkleri, özellikle de kırmızı veya tonlarını tercih ettiğini belirliyoruz. Mavi, sarı, yeşil ve gri, diğer tercih edilen renkler arasında.
 

Işıklı aynasız olmaz!
Kadın sürücülerin olmazsa olmazları deyince, aslında akla ilk önce "otomatik vites" gelir, ki bu doğru. Firmaların yetkilileri, bunun kullanım kolaylığından kaynaklandığını belirtiyorlar.
Son yıllarda güvenlik ve emniyet konusunda hızla yeni teknolojilerin üretildiği dünyada, kadın sürücüler de, bu alandaki tüm nimetlerden faydalanmak istiyor haliyle. Yani hava yastığı, ABS, çocuk kilidi gibi. Park esnasında hem güvenlik, hem de konfor unsuru olarak değerlendirilebilecek "park sensörü" de, yine kadın sürücülerin tercihleri arasında yerini almış.
Kadınlar hangi yaşta olursa olsunlar, güzel ve bakımlı görünmek isterler. Hele de çalışma hayatındaysalar. Bu durumda devreye giren güneşliğin arasına gizlenmiş makyaj aynaları, bizlerin fazla uzağında kalmaması gereken bir araç nihayetinde. Firmalardan aldığımız bilgiler sonucunda kadınların donanım olarak ışıklı aynalardan vazgeçemediğini görüyoruz.
İstekler bu kadarla bitmiyor tabii. Kadınlar araçta kendilerine rahatlık ve konfor sağlayacak farklı renklerde koltuk döşemeleri, koltukların ortasında kol dayama yeri, klima (tercihen otomatik klima), elektrikli camlar, çok sayıda pratik eşya gözü, hatta sunroof gibi unsurları da göz ardı etmiyorlar.

Bakım aksatılmıyor
Aracın gerekli bilgilerini izlemek amacıyla 'yol bilgisayarı' konusunda da hassas davranan kadın sürücülerin, erkeklere göre bakımlarda da dikkatli oldukları ortaya çıktı. Nitekim kadınlar, otomobillerinin periyodik bakımlarını aksatmadan yaptırıyorlarmış. Ayrıca yolda kaldıklarında hemen acil yardım hizmetinden yararlanıyorlarmış.