Ana Sayfa Ara

Kadınlar İçin Üretilmiş Lamborghini


10 Mart 2010, Çarşamba

Seksi ve pembe renkteki Lamborghini sadece kadınlar için üretildi.
1963 yılındaki kuruluşundan beri az sayıda spor ve arazi otomobili üreten otomotiv firmasının fabrikaları Modena ve Bolonya şehirleri arasında küçük bir İtalya kasabasında; Sant'Agata'dadır.


Lamborghini şirketinin arazi taşıtlarından, spor arabalarına geçişi sahibi Feruccio Lamborghini (1916-1993)'nin spor arabalarına başta Ferrari ile tutkun olmasıyla başladı. Bilinen hikayeye göre, Ferrari'sinin debriyajı bozulunca Ferrari fabrikasına giden Lamborghini ile Enzo Ferrari görüşmek istemez. Kendi debriyajını büyük bir kolaylıkla tamir eden Lamborghini, spor arabalar üretmeye karar verir.
Giorgetto Giugiaro ve Marcello Gandini gibi ünlü tasarımcılar ile çalışan Lamborghini, seri üretilen tüm arabalar arasında en pahalı, en güçlü yol arabalarını temsil etmiştir.


2004 yılında, Lamborghini'nin sahibi Volkswagen grubunun baş tasarımcısı; Peugeot ve Mercedes'in günümüzdeki çizgisini yaratan Murat Günak çocukluğundan beri Lamborghini hayranı olduğunu ve Lamborghini için unutulmayacak bir tasarımla Lamborghini hayranları karşısına çıkacağını Volkswagen saflarına geçtikten birkaç gün sonra açıklamıştır. 2004 yılında çıkan Murcielago ve Gallardo modelleri, Belçikalı otomotiv tasarımcısı Luc Donckerwolcke tarafından tasarlanmıştır.


İşte en son ve sadece kadınlar için tasarlanan Lamborghini.