Ana Sayfa Ara

Kadınlar için otomobil seçerken otomobilin kullanışlı ve güvenli olmasını önemli


15 Eylül 2014, Pazartesi
Genelde, erkekler lüks ve yüksek güçlü, özellikle 150 beygirgücü olan ya da daha güçlü otomobilleri seçerken,  kadınlar bilinen markalar arasından 100 beygirgücü ve civarı güçte araçlarla yetinebiliyor. Bunun yanı sıra kadınlar otomobil seçerken otomobilin kullanışlı ve güvenli olmasını göz önüne alıyorlar. Kadınlar daha küçük hatta kupe arabaları sevseler de bütçeleri elverirse (SUV) arazi araçlarını da kullanmaktan hoşlanıyorlar.
 
İlginç olan; otomobil ruhsat kayıtlarından yola çıkılarak yapılan bir araştırmaya göre, erkekler kendilerine uygun arabaların yanında, kadınlara daha çok uygun olabilecek otomobilleri de satın almalarına rağmen, kadınlar hiçbir şekilde erkeksi otomobillere eğilim göstermiyor. Ruhsat kayıtlarına göre, piyasada erkeklerin en çok ilgi gösterdiği otomobil modelleri, kadınların ilgisini hiç çekmiyor. Yani anlaşılan kadınlar için düşünülmüş bir otomobili erkekler satın alabiliyor oysaki erkek otomobilleri kadınlara satılamıyor.
 
Kadınlar için arabaların teknik özellikleri genellikle araba seçimlerinde ikinci planda kalıyor. Onlar daha çok modeli, görüntüsü, markası, rengi ve aksesuarları ile ilgileniyorlar, ancak nadir de olsa kullanımı kolaylaştıran şanzıman tipi ve motor gücü ile ilgilenen kadınlar da var.
 
Size buradan “otomobil dilini” anlamanıza yol göstermeye çalışacağız. Bir otomobile ciddi bir servet yatırırken “beygirgücü”, “çekiş” gibi bazı terimleri öğrenmek bizce oldukça yararlı olacak. Tüm bunlar her aracın tanıtım broşüründe yazmaktadır ancak bunların anlamını bilmeden bir otomobil satın almak yanlış olur.
 
Örneğin oldukça pahalı olan yakıttan tasarruf için otomobilin markası, modeli veya motor seçimi oldukça önemlidir yani doğru aracı seçerek yakıttan oldukça tasarruf etmek elinizde.
 
Biz size daha doğru otomobilleri seçmeniz, anlamanız ve kullanmanız için bazı ipuçları vereceğiz. Bu yazıdan sonra, artık model ve markalar arasındaki farkı görmeniz de çok daha kolay olacak.
 
   
İngiltere’den, Amerika’dan, Kanada’dan, Yeni Zelanda’dan, Avustralya’dan, Hindistan’dan, Güney Afrika’dan 8 kadın gazeteci seçilen 21 adet değişik arabayı test etmişler. Bu test sonucuna göre kazanan otomobiller “yılın kadın arabaları” ilan edilmiş. Bu arabalar Volvo XC60, Jaguar XF, Audi TTS ve VW Golf Dizel olmuş.
 
Tüm bu arabalar “kadınların özel alışveriş” listesi adı verilen, oldukça geniş bir kriter çerçevesinde değerlendirilmiş. Bunun içinde alışveriş paketleri koyulan alandan, çocukları koruma özelliklerine, dış görünüşünden, kullanım kolaylığına kadar uzun bir liste var.