Ana Sayfa Ara

Bu otomobili kadınlar yaptı!


8 Mart 2010, Pazartesi

Volvo'nun, şirket bünyesindeki 9 kadın uzmanın, yine kadınların otomobil gereksinimlerini vurgulayarak yarattığı bir araç bu: Volvo Your Concept Car (YCC)


Erkeklerin hakim olduğu otomobil endüstrisinde, konsept otomobilin ''Kadınlar ne ister?'' fikrinden yola çıkarak oluşturulduğunu söylendi. 3,3 milyon dolara mal olan projenin hayta geçirilmeyeceği ama bazı özelliklerinin çeşitli otomobillere uygulanabileceği açıklandı.

Kadınların Otomobili

İlk tanıtımı 2004 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılan, ardından 9 kişilik proje ekibinden iki kadınla dünyayı dolaşmak üzere yola koyulan YCC, bugüne kadar yaklaşık 20 ülkede tanıtıldı.

Haziran 2002'de Volvo Cars bünyesinde görev alan kadınlar tarafından başlatılan proje, tepeden tırnağa sadece kadın uzmanların kararları doğrultusunda hazırlandı ve yönetildi.
 

Your Concept Car

Kadınların otomobil kullanırken yaşadıkları sorunlara çözüm getiren bu konsept otomobilin kapıları, içine rahatça girilmesini sağlamak için yukarıya doğru açılıyor ve motor bakım zamanı geldiğinde servis merkezi sürücüyü uyarıyor.

Your Concept Car'da arka koltuklar, depolama önceliği olan fakat gerektiğinde iki kişilik koltuklara dönüşebilen bir alan olarak tasarlandı.

Sinema koltuklarına benzeyen arka koltuklar, ihtiyaç duyulana dek, yukarı doğru katlanmış biçimde kullanılıyor. Bu durum geniş kapıdan kolayca ulaşılabilen arka koltukta geniş bagaj alanı yaratıyor.

Eğer taşınılacak çok şey varsa, otomatik olarak kapıları açılabilen otomobilin, atkuyruğu saçlı kadınların başlarını rahatça geriye yaslayabilmeleri için özel tasarlanan koltuk ve koltuk başları bulunuyor.