Ana Sayfa Ara

Bebek koltuğu seçerken dikkat edilmesi gerekenler


27 Haziran 2003, Cuma

Bebek koltukları, tutma yerleri ve hafifliğiyle taşıması çok kolay olmalı. Böylece, belinizi incitmeden rahatça kaldırıp aracın içine ve dışına kolayca koyup çıkarabilirsiniz.

Bebek bölümünün sırt ve yan kısımları çok yumuşak olmalı. Rahat bir koltukta oturan bebek, kendini emin hissettiği için bağlanmaya fazla itiraz etmez.

Yeni doğmuş çocukların genelde boyunları başlarını tam olarak destekleyemediği için bebeklerin başlarını yaslayacak uygun bir tasarım ve yastık olması gerekiyor. Eğer bu kısım ihtiyaca cevap vermezse haricen satın almalısınız. Bunun için de fazladan bir bütçe ayarlayın.

Çoğu bebek koltukları aynı zamanda bebekleri evde sallamak için kullanılıyor. Bu konuda da, alacağınız koltuğun, bebeğinizi sakinleştirecek düzeyde bir sallama kapasitesinin mevcudiyetini araştırın.

Bazı bebek koltuklarında, güneş, rüzgar ve yağmurdan korumak için dışardan takılabilir ek donanım ilave edilebiliyor. Bu gibi ilavelerin olup olmadığını araştırın.

Satın aldığınız mağazadaki uzman satıcıların görüşlerine başvurabilirsiniz. Hatta koltuğu aracınıza onlar monte edebilirler.

Bu konuda bütçenizi ayarlayın.