Ana Sayfa Ara

Türkiye Pist Şampiyonası 3.Ayak Yarışı Körfez Yarış Pisti'nde Start Aldı


31 Mayıs 2004, Pazartesi

Motor sporlarının öncü kulüplerinden İstanbul Motorsporları Kulübü (İMK), 30 Mayıs Pazar günü, Körfez Yarış Pisti’nde henüz Seat Cup Castrol Ayağı’nın yankıları dinmeden, Türkiye Bridgestone Formula 3 Şampiyonası 3. Ayak, Honda Alpet Cup 2. Ayak, Toreador Cup 2. Ayak ve Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak yarışlarına evsahipliği yaptı.

Maxi Grupta Sıradışı Bir Mücadele Yaşandı
Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen şampiyonanın 3. ayağında maxi grup, super production ve grup 1600 arabalar derece alabilmek için kıyasıya yarıştı. Grup Maxi araçların start aldığı günün ilk yarışında, üçüncü sırada start alan ve Penta Motorsport adına yarışan Celal Gülerhan, start verilir verilmez Renault Performans Team adına yarışan Ethem Genim ve Opel Motor Sport adına yarışan Hakan Kopan’ın arasından sıyrılarak birincilik pozisyonuna geçmeyi başardı ve yarış sonunda damalı bayrağı göğüsleyen isim oldu. Startla birlikte birinciliğe yerleşen Gülerhan’ı Renault Maxi Megane ile yarış boyunca takip eden Ethem Genim ve Opel Vectra ile yarışan Hakan Kopan arasındaki mücadelede ise ikincilik kürsüsü Hakan Kopan’ın oldu. Ethem Genim’in verdiği amansız mücadeleye lastikleri dayanamayınca Genim pite girerek lastik değişimi yapmak zorunda kaldı ve yarışı 5. sırada tamamladı. 7 aracın start aldığı Grup Maxi’de pistte 20 tur atan pilotlar arasında Celal Gülerhan birinciliği elde ederken, Opel takımından Hakan Kopan ikinci, Mitsubishi Evo 4 ile piste çıkan Korgün Şengün ise üçüncü oldu.



Grup Super Production ve Grup 1600 Birlikte Start Aldı
Şampiyonanın diğer bir grubu Super Production’da, antremanlarda grubunun en iyi zamanını yapan Bülent Solmaz, yarışı da birinci bitirerek takımı adına puan kazanan bir diğer Opel pilotu oldu. Genel klasmanda birinci sırada yer alan Emre Ergökçen seeding sonuçları sonrası grubunda ikinci sırada start almasına karşın yarışın ikinci yarısında önce aracını çarpıp ardından da motor problemi yaşayınca, yarışı Super Production sonuncusu olarak tamamladı. Bu grupta ikinciliği ve Grup N kategorisi birinciliği Honda Civic Type-R ile yarışan Mehmet Besler alırken, üçüncülüğe yerleşen isim ise Ford Focus’la Göksun Özensoy oldu.

Grup 1600 ve Super Production araçların birlikte start aldığı yarışta, 1600 grubunda Fiat takımı adına yarışan Selim Bacıoğlu yine birincilik kürsüsüne çıkan isim oldu. Bacıoğlu’nu ikincilik ve üçüncülükte Emircan Altuniş ve Cemil Çıpa takip etti.

Bridgestone Formula 3’te Tahincioğlu Yine Zirvedeki Yerini Korudu
Sezonun ilk yarışını birinci sırada bitiren Rauf Denktaş’ın ilk sırada start aldığı 3. ayak yarışını, Beste Motorsport adına yarışan Mert Tahincioğlu birinci sırada bitirmeyi başardı. İkinciliği Team Active adına yarışan Mert Aytuğ alırken üçüncülük ödülünün sahibi, yine Team Active takımından 2003 sezonunun şampiyonu Mehmet Kasap oldu.

Honda Alpet Cup ve Toreador Cup 2. Ayak Yarışları Yapıldı
Şimdiye kadar Siena Cup olarak bilinen tek kupa yarışı, Toreador enerji içeceklerinin sponsorluğunda 2. ayak yarışını gerçekleştirdi. Toreador Cup’ta Tarkan Birol birinci olurken, Özen Özer ikinci, Ali İhsan Özkaşıkçı ise üçüncü sırada yarışı tamamlayan isimler oldular.

Tek marka kupalarının oldukça verimli geçtiği 2004 yılında, Honda Alpet Cup’ın da 2. ayağının gerçekleştirildiği Körfez Yarış Pisti’nde Cahit Kızıldel birinci, Ragıp Dönmez ikinci, Ozan Şer ise üçüncü oldular.