Ana Sayfa Ara

Castrol Ford Team start alıyor


20 Mart 2024, Çarşamba

Castrol Ford Team Türkiye, Marmaris Ege Rallisi’nde Zirve İçin Start Alıyor

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’na hızlı ve başarılı bir başlangıç yapan Castrol Ford Team Türkiye, Marmaris Ege Rallisi ile zirve mücadelesini sürdürüyor. Castrol Ford Team Türkiye’nin genç ve yetenekli pilotları, güçlü Ford araçlarıyla puan peşinde koşacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda heyecan sezonun ikinci yarışı olan Marmaris Ege Rallisi ile devam ediyor. Ege Otomobil Spor Kulübü (EOSK) tarafından düzenlenen ve bu sene 33. yılını kutlayan Ege Rallisi, 22-24 Mart tarihleri arasında Marmaris ve çevresinde asfalt zeminde koşulacak.

22 Mart Cuma günü 18:00’de Marmaris Atatürk Meydanı’ndaki start seremonisiyle başlayacak yarış; üç gün boyunca İçmeler, Bördübet, Selimiye, Akyaka, Kıran ve Akbük rotalarındaki etaplarda yaklaşık 395 kilometre boyunca kıyasıya mücadeleye sahne olacak. Ralli, 24 Mart Pazar günü 14:00’te Marmaris Atatürk Meydanı’ndaki finiş podyumuyla sona erecek.

Otomobil sporları arenasının öncü ekibi Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları Ali Türkkan, Efehan Yazıcı ve Mert Yudulmaz güçlü Ford araçlarıyla Marmaris Ege Rallisi’nde zirve için yarışacak.

Castrol Ford Team Türkiye’nin yıldız pilotları podyumu hedefliyor

Geçen sezon Türkiye Ralli Şampiyonluğu’nu kazanarak Türk ralli tarihinin en genç şampiyonu olan Ali Türkkan ile co-pilotu Burak Erdener, Fiesta Rally3 araçlarıyla asfalt zeminde yeteneklerini gösterecekler. Ali Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener için bu yarışın bir diğer önemi ise bu sezon Dünya Ralli Şampiyonası’nda katılacakları ilk yarış olan asfalt zeminli Hırvatistan Rallisi öncesinde Marmaris Ege Rallisi’nin bir test niteliği taşıyacak olması.

Sarıkamış’ta birlikte çıktıkları ilk yarışlarında zirveyi zorlayan Efehan Yazıcı ve co-pilotu M. Akif Yalçın, Marmaris’in zorlu etaplarında hızlarını artırmak üzere yarışacak. İkili, 4 Çeker Fiesta Rally3 araçlarıyla asfalt zeminde ilk defa mücadele edecek.

Kariyerinin ikinci sezonunda henüz 19 yaşında 4 Çeker Ford Fiesta Rally3 koltuğunda start alan Mert Yudulmaz ise Castrol Ford Team Türkiye altyapısından yetişen co-pilotu Sevi Akal ile Marmaris Ege Rallisi’nde yeni araçlarıyla ilk defa asfalt zeminde yarışacak.

Uzun yıllar WRC Dünya Ralli Şampiyonası’na toprak zeminli etaplarıyla ev sahipliği yapan Marmaris’te bu yıl ilk defa asfalt zeminli etaplar kullanılacak. Önümüzdeki yıllarda tekrar Dünya Ralli Şampiyonası takviminde yer alması planlanan yarışın bu yıl koşulacak asfalt zeminli etaplarda düzenlenmesi bekleniyor.

Türkiye’nin en köklü motor sporları takımı olarak sayısız başarılara imza atan Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl 27’nci sezonunda 17’nci şampiyonluğu hedefliyor. Takım; Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu, Türkiye Ralli Şampiyonluğu, Türkiye Co-Pilotlar Şampiyonluğu, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu ve Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu ünvanlarını alarak sezonu kapatmak istiyor.

Castrol Ford Team Türkiye bu yıl aynı zamanda Dünya Ralli Şampiyonası'nda da Türkiye'yi temsil edecek. Ali Türkkan ve Burak Erdener ikilisi, Junior WRC sınıfında mücadele edecekler.