Ana Sayfa Ara

Mercedes AMG Petronas Malezya’da da zirve peşinde


2 Ekim 2017, Pazartesi

Formula 1’de 2017’nin 15. yarışı olan Malezya Grand Prix’i heyecanı bugün (Cuma) başladı. Toplam 56 turdan oluşan, 310.408 km’lik yarışa Mercedes AMG Petronas takımı 2014’teki duble başarısını tekrarlamak için geldi. Son 3’ü üst üste olmak üzere, son 5 yarışta 4 kez birincilik elde eden ve pilotlar sıralamasında zirveye yerleşen Lewis Hamilton, bu ritmini Malezya’da da sürdürmek istiyor. Son 8 yarışta 7 kez podyum finişi gören Valtteri Bottas ise bu kez birinciliği elde etmeyi amaçlıyor.

Sepang Pisti’ndeki yarışı öncesinde Mercedes AMG Petronas 475 puanla markalar sıralamasında lider. Hamilton, 263 puanla pilotlar sıralamasında birincilik koltuğunun sahibiyken, Bottas ise 212 puanla aynı sıralamada üçüncülüğü elinde tutuyor. 

Singapur’daki sonucun kendileri için sürpriz olduğunu ifade eden Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff, “Ama zorlu bir haftanın sonunda elde edilmiş yarış zaferi ve üçüncülük takıma iyi geldi. Singapur bir kez daha gösterdi ki spor, tüm öngörülerin dışında sürprizlere çok açıktır. Ama biz bu sürprizlerin bizden yana olabileceğini bildiğimiz gibi bize karşı da yaşanabileceğinin farkındayız. Bu anlamda Singapur’daki sonuç son 6 yarıştaki yaklaşımımızı değiştirmedi. Sezon sonunda çifte şampiyonluk istiyorsa her pistte elimizden gelenin en iyisini vermemiz gerekiyor. Bu yolda önümüzdeki ilk mücadele alanı Malezya olacak. Burada seyircilerden iyi bir destek alacağımızı düşünüyorum. Petronas sayesinde Malezya ile çok yakın ilişkilerimiz var. Son yıllarda belki bu pistte inişli çıkışlı bir görüntü sergiledik ama aslında pistin yapısına bakıldığında bizim araçlarımıza oldukça uygun gözüküyor. Buradaki hava şartları tabii ki araçları, pilotları, lastikleri ve takım çalışanlarını çok zorluyor. Dayanıklılık, bu pistte kesinlikle en kritik nokta. Tüm bunlara bakılınca bizim yine tek hedefimiz kazanmak. Yaz arasından çıktığımızdan beri yakaladığımız ivmeyi sürdürmek istiyoruz” dedi.

Malezya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı; 

30 Eylül 2017 Cumartesi;

• 09.00- 10:00 3. Antrenman Turu

• 12:00- 13:00 Sıralama Turları

 

1 Ekim 2017 Pazar;

• 10:00 Malezya Grand Prix