Ana Sayfa Ara

Teknoloji, geleceğin otomotiv sektörünü nasıl etkileyecek?


24 Kasım 2017, Cuma

Fırat Fidan "İşin Değişen Doğası ve Bireyler, İşletmeler ve Toplum / Politikaya Etkileri" konulu 33. Genç Liderler Konferansı'ndan notlarını paylaştı....

Bu ay 21-23 Eylül tarihlerinde Bostan’da katıldığım "İşin Değişen Doğası ve Bireyler, İşletmeler ve Toplum / Politikaya Etkileri" konulu 33. Genç Liderler Konferansı ve teknolojinin geleceğin otomotiv sektörünü nasıl etkileyeceği hakkında aldığım kısa notları sizlerle paylaşıyor olacağım.

Dünyanın en prestijli genç liderler konferansı olarak bilinen ve hem iş hem de politika dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı konferans, Arnavutluk, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, İsrail, Fildişi Sahilleri, Japonya, Polonya, Rusya, Türkiye ve Birleşik Krallık ve Amerika gibi 15 ülkeden gelen 40 yaş altındaki 51 katılımcıyı bir araya getirdi.

Devletlerin işsiz vatandaşlarına sağlayacağı maaş sistemi üzerine gerçekleştirdiği çalışma sonrasında, Avrupa Birliği’nin uzunca bir süredir gündeminde bulunan, hatta Finlandiya’da uygulamaya konulan ve yakında dünyada yaygınlaşması beklenen “Universal Basic Income / Evrensel Temel Gelir” hakkında hazırladığım teze ek olarak, Türkiye’deki saygın işadamlarının referansıyla bu prestijli etkinliğe katılma fırsatı yakaladım.

İş yapış biçimleri ve çalışanların hayatlarına etkisi konusunda şekillenen konferanstaki konulardan bazıları şu şekildeydi;

· Önümüzdeki 10 yılda iş yapış şekilleri, işin doğası nasıl değişecek?

· Teknolojik ilerleme ve akıllı iş gibi yeni örgütsel uygulamalar iş akışlarını nasıl etkileyecek?

· John Maynard Keynes'in ‘teknolojik ilerlemenin getirdiği yükselen işsizlik’ teoremi gerçeğe mi dönüşüyor?

· Devlet iş gücü piyasasında hangi rolü oynayacak?

· Kurumlar, girişimciler, sendikalar, siyasi güçler ne olacak?

· Bireylerin hayatları nasıl değişiyor?

· Tüm topluma ne olacak?

· İş saatleri, ofis gibi kavramlar ortadan mı kalkıyor?

Tüm bu konulara 4 gün boyunca cevaplar aranarak videolar izlendi ve çeşitli workshoplar yapıldı. Her kesimden gelen liderler, oldukça aktif birer katılımcı olarak mesleki deneyimlerini ve fikirlerini paylaştılar. Northeastern Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü, Massachusetts Eski Valisi ve aynı zamanda eski Amerika Başkan Adayı Michael Dukakis, MIT’de Sloan School of Management NTU Profesörü Paul Osterman, Boston Belediye Başkanı ve Mali Kontrol ve Yönetim Kontrol Kurulu Başkanı Joseph Aiello, Boston Belediye Meclisi Başkanı Michelle Wu sunumlar yaparak tartışmalara ve workshoplara eşlik etti. Konferans, Google, Goodwin, Shearman & Sterling, Roy A. Hunt Vakfı’nın sponsorluklarına ek olarak Young Leaders Mezunlar Fonu’nun desteği sayesinde düzenlendi.

Tabii bu konferansı burada paylaşmamın nedeni, otomotiv sektörünü yakından ilgilendiren boyutunun da bulunması. Öncelikle otomotiv dev bir endüstri ve inovasyon, bu endüstrinin oldukça büyük bir parçası. Amerika’da bulunan 3 milyon TIR sürücüsünün önümüzdeki 3 ila 5 yıl içinde işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu biliyor muydunuz? Geçtiğimiz aylarda demo sürüşleri başlayan otonom TIR’lar, kısa mesafeli yollarda çalıştırılmaya başladı bile... Peki bu 3-5 milyon TIR sürücüsü ne yapacak? Araştırma konum Evrensel Temel Gelir ile bu soruya yanıt bulunabilir mi? Sadece bu konu bile başlı başına farklı bir ayda ele alınacak kadar derin... Ve tabii otomotiv sektörünü oldukça yakından ilgilendiriyor.

Buna paralel olarak, Hindistan, Çin ve ülkemiz gibi ucuz işçiliklerin olduğu pazarlarda robot teknolojisi yüzünden acı çekecek ülkeler arasında olacağını söyleyebiliriz. Vardiya, hata, yorulma gibi normları bulunmayan robotlar 24 saat çalışıyor, insan gücünün 30 yılda yaptığı yapılanmayı robot teknolojisi sadece 1 yılda gerçekleştirebiliyor. Yine Evrensel Temel Gelir’le kesişen bir konu...

Gelelim toplantının ana konularından bir diğerine, yapay zeka (AI) ve arttırılmış gerçeklik (AR) konuları ve bu konuların otomotiv sektörüne etkisine... Bu iki teknolojik gücün otomotiv sektöründe devrimsel yenilikler açtığı tartışılmaz bir gerçek. Örneğin artık araç satın alacak kişiler showrooma gelip, aracı fiziki olarak inceleyip, test sürüşü yapmak ve buna zaman ayırmak yerine hepsini sanal gerçeklik (VR) gözlükleriyle ve simülatörlerle gerçekleştiriyor. Bu yolda öncü olan sektörün en inovatif markası diye adlandırabileceğimiz Tesla, otomobillerini müşterilere göstermek için büyük alışveriş merkezlerine ve işlek caddelere küçük showroom’lar açsa da tüm satışlarını online yapıyor. Elon Musk konuyu, yapay zeka alanındaki üstünlük yarışının 3. Dünya Savaşı’na yol açabileceğine değindirecek kadar önemsiyor. Rusya Devlet Başkanı Putin’in ise yapay zekanın dev imkanlar getirdiği kadar öngörülmesi zor tehditler getirdiği şeklindeki benzer bir açıklaması olması oldukça düşündürücü...

Tüm bu konulara ek olarak 3D printerlar sayesinde artık her evde küçük bir CNC tezgahı olmaya başladı diyebiliriz bile, dolayısıyla çok yakında ürün almak yerine sadece 3D printing dosyasını satın alıp, print etmek yeterli olacak. Bu da yine otomotiv sektörünü ve yedek parça sanayisini etkileyecek konular arasında yer alacak.

Yazımı sonlandırırken, konferansın güzel ve bir o kadar da yararlı bir etkinlik olduğunu söylemeden ve keşke ülkemizde de bu ve buna benzer platformlar olsa demeden geçemeyeceğim. Bugün planları içinde boğuşan bizleri 5-10 yıl sonrasına planlı bir şekilde hazırlanmanın oldukça önemi olduğuna inanıyorum.