Ana Sayfa Ara

Mercedes-Benz presents MiiN by Kadir Kılıç


8 Ekim 2019, Salı

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un on dördüncü sezonu, 8-11 Ekim 2019 tarihleri arasında Zorlu PSM'de gerçekleşecek. 24 yılı aşkın süredir dünya çapında 60'tan fazla moda platformunun destekçisi konumunda bulunan Mercedes-Benz, isim sponsorluğunu üstlendiği tüm moda haftalarında olduğu gibi İstanbul’da da ilk sezonundan itibaren desteklemek üzere seçtiği bir tasarımcının koleksiyonunu kendi ismiyle sunuyor.

Bu doğrultuda 6 senedir kesintisiz devam eden bu desteğin yeni sezonunda Mercedes-Benz Türk, son yıllarda kendine özgü tasarım diliyle yalnızca Türkiye'de değil, uluslararası ölçekte katıldığı fuarlarda da büyük ses getiren genç ve başarılı tasarımcı Kadir Kılıç'ın markası MiiN by Kadir Kılıç'ın İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonunu "Mercedes-Benz Presents MiiN by Kadir Kılıç" ismiyle sunacak.

Mercedes-Benz Türk'ün MiiN by Kadir Kılıç ile iş birliği bu sezon yalnızca defile ile sınırlı kalmayacak. Kadir Kılıç, Mercedes-Benz'in moda haftası kapsamında sunduğu A-Serisi Sedan'ı kendi tasarım diliyle yorumladı ve ortaya tasarımcının koleksiyonlarını yansıtan, dikkat çekici bir tasarım çıktı. MiiN by Kadir Kılıç imzalı yeni A-Serisi Sedan, hafta boyunca Zorlu PSM'de görülebilecek.

10 Ekim Perşembe günü saat 20:30’da Zorlu PSM'de gerçekleşecek "Mercedes-Benz Presents MiiN by Kadir Kılıç" defilesi ile ilgili tasarımcı Kadir Kılıç; “Mercedes-Benz'in, Türk moda dünyasına vermiş olduğu destek elbette önemli. Sektörümüze, kolektif hareket edebilme yetisi kazandıran Mercedes-Benz ile bu sezon birlikte çalışmış olmak bizim için yeni bir sinerji yaratacak. Bu şekilde moda haftamıza destek olan markaların varlığı, biz tasarımcıları da oldukça motive ediyor." sözleriyle Mercedes-Benz Türk'ün desteğinin kendileri için önemini vurguladı.

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan ise “Mercedes-Benz Türk olarak, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un ilk sezonundan bu yana sektörün yaratıcı isimlerine kesintisiz destek vermekten ötürü mutlu ve gururluyuz. Bugüne dek sırasıyla Türk modasının başarılı tasarımcıları Özlem Kaya, Zeynep Tosun, Gül Ağış (Lug Von Siga), Hande Çokrak (Maid in Love), Gülçin Çengel, Mehtap Elaidi, Bahar Korçan, Deniz ve Begüm Berdan (DB Berdan), Başak Cankes (Bashaques') Şansım Adalı'yı (Sudi Etuz), Brand Who ve Özgür Masur'u destekledik. Bu sezon da genç ve yetenekli tasarımcı Kadir Kılıç'ı desteklemekten ve koleksiyonunu sunmaktan ötürü heyecanlıyız, yurt dışında ismini çok yakında daha fazla duyacağımızdan emin olduğumuz tasarımcıyı destekleyerek bu yolda yanında yürümek bizim için de çok değerli." sözleriyle bu işbirliğinin Mercedes-Benz Türk için önemini vurguladı.

Her koleksiyonunda leke, doku, desen, renk, ışık, kompozisyon ve perspektifle oynayarak temel kuramlar üzerine odaklanan Kadir Kılıç, İlkbahar/Yaz 2010 koleksiyonunun ilhamını cennet tasvirinden ve dünya harikası meyveler arasındaki anlam bağından alıyor, imzası haline gelen siyah ve beyaz kontrastına bebe mavisi ve pembesi, lila ve mint’lerden oluşan zengin bir renk paleti ekliyor. Çini mavilerinin, sarı ve neon yeşillerinin de yer bulduğu İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonu, MiiN’in bugüne kadarki en renkli koleksiyonu olma özelliği taşıyor ve bu kez yer yer Osmanlı kalem işi ve çini detayların yer bulduğu, ekolojik detaylardan ilham alan desenlerle farklılaşıyor.

2014 yılında kurulan İstanbul merkezli hazır giyim markası olan ve Korece “güzellik”, Arapça ise “kim” anlamına gelen MiiN, kurulduğu yıldan bu yana, başta Orta Doğu ülkeleri (Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, BAE) ve Doğu Avrupa ülkelerine (Hırvatistan, Sırbistan) ihracat yapıyor. İlk mağazasını 2016 Şubat ayında Emaar Square Mall'da açan MiiN, trendlerden bağımsız, özgün ve akılda kalıcı tasarımlarıyla ergonomi ve rahatlığı moda ile buluşturuyor.