Ana Sayfa Ara

Dünya Superbike Şampiyonu Jonathan Rea İtalya'da ikinci dublesini yaptı!


11 Temmuz 2018, Çarşamba

Tıpkı Imola'daki beş turda ve iki ay önce olduğu gibi Dünya Superbike Şampiyonu Jonathan Rea, Misano'da yapılan yarışla birlikte İtalyan topraklarında bir kere daha duble yapma şansı yakaladı. Şanslı pisti olan İtalya'da peş peşe dört birincilik elde eden #1 numara, 2018 yılı boyunca katıldığı on sekiz yarıştaki dokuzuncu ve onuncu galibiyetini kutlamakla kalmadı, aynı zamanda art arda ikinci dublesiyle hayranların ne kadar formda olduğunu gösterdi ve arkasında mükemmel bir performans bırakarak yaz tatiline girdi.

Rea, Adriyatik sahilinin sıcak ve bunaltıcı koşullarına rağmen kazanmayı bildi. İlk yarışı Ducati'nin yıldızı ve ev sahibi Chaz Davies'e karşı kazanan Rea, ikinci yarışta ise Hollanda'lı Michael Van Der Mark'ı salise farkıyla geçmeyi başardı.
Monster Energy yarışçısı Rea, yarışı şu sözlerle yorumladı: "Olağanüstü zorlukta bir yarıştı". "Dünkü yarış, benim kontrolüm altındaydı. Öndeyken ritmimi buldum ve rakiplerimle arayı açtım. Aynı başlangıcı bugün yapamadığım için yarış boyunca lastiklerimi çok fazla zorladım ve çok enerji harcadım. Mikey'yi yakalamak oldukça zordu. Onu yakaladığımda yarışın bitmesine beş tur vardı ve paniklemeye başlamıştım. O aşamada öne geçip farkı açmak istiyordum. Öne geçemeyeceğimi düşünmeye başlamıştım çünkü hata yapmıyordu. Ancak son virajı biraz derinden alınca ona yetişmeyi başardım ve birinci virajda onu geçtim. Yarışta çok kişiyi geçtim ve bu gerçekten zordu."
Böylelikle Rea, Kawasaki'nin Superbike'taki galibiyet sayısını 120'ye çıkararak (bunların 49'unda Rea'nın imzası var) Kawasaki'yi Superbike tarihinin en başarılı ikinci markası yapmayı başardı.
34 zaferle Kawasaki'nin bir başka önemli değeri olan Tom Sykes, Superpole'a katılsa da iki yarışta 5'incilikten daha yüksek bir seviyeye çıkamadı. Pata Yamaha'dan Alex Lowes, Cumartesi günü motorundan düşmesine rağmen Pazar günü aldığı 6'ncılıkla takımına önemli puanlar kazandırmayı başardı.
Uzun bir araya girecek olan Dünya Superbike Şampiyonası, Eylül'ün ortalarında Portekiz'de yeniden başlayacak ve Arjantin, Fransa ve Katar'daki yarışlarla devam edecek. Rea 92 puan farkla Davies'in önünde. Bu neredeyse dört yarışa bedel ve sezonun bitmesine yalnızca sekiz yarış kaldı.