Ana Sayfa Ara

2018 Türkiye Rallisi Şampiyonu: Skoda Fabia R5...


19 Kasım 2018, Pazartesi

Skoda’nın başarılı ralli aracı Fabia R5, uluslarası üstünlüklerinin yanında Türkiye’de de bir kez daha zirveye ulaştı. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yedinci ve son ayağı olan Kocaeli Rallisi’ne, BC Vision Motorsport takımı ve Skoda Fabia R5 damga vurdu. 2017 yılında Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisiyle şampiyonluğa ulaşan Fabia R5, 2018’de de zirvedeki yerini korudu ve arka arkaya ikinci şampiyonluğuna erişti.

Oldukça çekişmeli ve yakın geçen rallide, pilotlar 2 gün boyunca 103 km’si özel etap olmak üzere toplamda 285 km yol kat ettiler. 2017’de yine Fabia R5 ile Kocaeli Rallisi’nin galibi olan Burak Çukurova, aynı başarısını 2018’de de sergiledi. Böylece hem Takımlar hem de Pilotlar Şampiyonluğu’nun elde edilmesini sağladı.

“Skoda ne kadar iyi olduğunu bir kez daha gösterdi“
BC Vision Motorsport pilotu Burak Çukurova ise, şampiyonluğun ardından hem sezonu hem de Fabia R5’i şu şekilde değerlendirdi:

“Sezonun son yarışı olan Kocali Rallisi‘ni hem genel klasman birincisi olarak tamamladık hem de 9 etabın 7’sini kazanarak güzel bir üstünlük sağladık. Sezonu da 2018 Türiye Ralli Şampiyonu olarak tamamladık. Sezon başından bu yana bize destek veren herkese teşekkür ederiz. Güzel ve zor bir sezon geçirdik. 2017’den sonra 2018’de de şampiyonluğu aldık. Skoda’mız herkese karşı ne kadar iyi olduğunu gösterdi.“

Skoda Fabia R5, hem asfalt hem de toprak etaplarda ne kadar üstün olduğunu bir kez daha ortaya koydu ve Türkiye’de prestijli bir şampiyonluğa daha imza attı.